روز0:
پرواز از تهران (یا کشور دیگر)
روز1 :
ورود به نایروبی، صرف صبحانه و حرکت به سوی نایواشا
توقف در نقطه مشرف به ریفت ولی (خاستگاه انسان)
امکان خرید صنایع دستی
قایقسواری در دریاچه نایواشا، مشاهدهی اسبآبی و عقاب ماهیگیر آفریقایی
توقف در جزیره هلالی، قدم زدن در میان گورخرها، کلهای یالدار، غزالهای تامسون، ایمپالاها و در صورت امکان زرافهها
روز ۲:
صبح ورود به پارک ملی هلزگیت، دوچرخهسواری در پارک ملی
عبور از کنار گورخرها، زرافهها، بوفالوها و …
در صورت امکان مشاهدهی بابونهای زیتونی و هایرکسها
بعد از ظهر دیدن آبشار تامسون، پایین رفتن از پلهها تا زیر آبشار
امکان خرید صنایع دستی
توقف در نقطه صفر خط استوا
روز ۳:
حرکت به سوی پارک ملی ماسای مارا، استقرار در لوژ
حضور در روستای ماسای، دیدن قبیلهی ماسایی
رقص محلی ماسایی، نحوهی روشن کردن آتش و امکان خرید صنایع دستی از آنها
روز ۴:
یک روز کامل سافاری در پارک ملی ماسای مارا
در صورت امکان مشاهدهی پنج شکار بزرگ (بیگ فایو)
حضور در مرز کنیا و تانزانیا
رودخانه مارا، اسبهای آبی و کروکدیل
روز ۵:
بازگشت به نایروبی
مرکز زرافهها، غذا دادن به آنها و آشنایی با زرافهی روتشیلد
حضور در مرکز فرهنگی بوماس
مشاهدهی رقصهای محلی کنیا
حضور در خانههای محلی قبایل کنیایی
روز ۶:
حرکت زمینی به سوی اوگاندا
عبور از مرز و اقامت در سیپی
روز ۷:
بازدید از آبشارهای سیپی
تور کامل قهوه (از درخت تا فنجان)
روز ۸:
صبح حرکت به شهر جینجا (سرچشمه رود نیل)
رفتینگ در آبهای خروشان نیل (تجربهی تندابهای ۵)
روز ۹ :
صبح استراحت
تجربهی انواع غذاهای محلی شرق آفریقا
قایقسواری بر رود نیل و توقف در نقطهی سرآغاز نیل
روز ۱۰ :
صبح زود حرکت به کامپالا (پایتخت اوگاندا)
موزه اوگاندا و خانههای قبایل اوگاند
خرید صنایع دستی
روز ۱۱:
صبح تا غروب سفر زمینی به کیگالی
توقف در نقطهی عبور خط استوا
امکان دریافت گواهی عبور از خط استوا
روز ۱۲:
گشت شهری کیگالی
حضور در موزه نسلکشی رواندا
بازار سنتی رواندا
حضور در هتل میل کولین (هتل رواندا)
روز ۱۳ :
حرکت به شهر کیبوییه در ساحل دریاچه کیوو
گشت با قایق در دریاچه، مرز رواندا و کنگو
حضور در جزیره خفاشها
روز ۱۴:
صبح برگشت به کیگالی و مستقیماً حضور در فرودگاه
پرواز برگشت
روز ۱۵:
رسیدن به خانه
در ادامه به معرفی هتلها و لوژهای محل اقامتمون میپردازیم:
مدارک مورد نیاز برای این سفر
یک. پاسپورت با بیش از ۷ ماه اعتبار
دو. واکسن تب زرد
واکسن تب زرد رو کجا بزنیم؟
تهران، انستیتو پاستور
چی با خودمون بیاریم؟
یک. چمدون و کولهپشتی
طبق قوانین هواپیمایی شما میتونید نهایتاً دو چمدون ۲۳ کیلویی و یه کولهپشتی کوچک بیارید. اما توصیهی جدی من اینه که تا حد ممکن سبک بیاید. مثلاً فقط با یه چمدون مسافرتی و یه کوله کوچک. خود من در تمام مدت فقط با یه کوله ۲۰ لیتری خواهم بود. چون در این سفر مسیر طولانیای رو طی میکنیم و مسیرهای زمینی هم با ماشین داریم، بار سبکتر، انعطاف و چابکی بیشتری بهمون میده.
دو. خوراکی
خوبه همراه خودتون تنقلات مفید مثل مغزیجات، میوه خشک و مواد قندی سالم داشته باشید. در روزهایی که در ماشین هستیم میتونه خیلی مفید و کارگشا باشه. وعدههای غذاییای که در این سفر در رستوران میخوریم معمولاً با ذائقهی ما سازگاره و جای نگرانی نیست. اما میتونید یکی دو غذای آماده (نودل یا کنسرو) همراه داشته باشید. معمولاً در شرق آفریقا پنیر زیاد رایج نیست و در صبحانهی هتلها پیدا نمیشه. اگه براتون خیلی مهمه، همراه خودتون بیارید. اگر گیاهخوار هستید، بد نیست برای احتیاط در حد چند وعده غذای گیاهی مناسب همراهتون باشه که در صورت لزوم استفاده کنید (مثلا برای روز سافاری در ماسای مارا). نکتهی آخر اینکه گوشت و مرغی که در کنیا و اوگاندا عرضه میشود، معمولاً همیشه ذبح شرعی اسلامی (حلال) هستند. اما در رواندا چنین نیست.
سه. حوله و لوازم خواب
اگر روی حوله و ملحفهی شخصی خیلی حساس هستید، میتونید با خودتون بیارید. اما در جریان باشید که هر هتل و لوژی که میریم این لوازم رو دارن
چهار. لباس و لوازم مورد نیاز
در این سفر هم نیاز به لباس گرم هست هم لباس خنک. دما در بازهی ۱۵ تا ۲۵ درجه متغیر خواهد بود. کلاه، عینک دودی، کرم ضد آفتاب کاملاً مفیده. خوبه یه کیف کمری یا گردنی نازک برای پول و پاسپورت داشته باشید که زیر لباس قرار بگیره.
کفش (یا کفشهاتون) باید هم مناسب مناطق شهری باشه هم خاکی و سنگی. روزی که قراره در رود نیل رفتینگ داشته باشیم، لباستون باید مناسب ورود به داخل آب باشه.
پنج. هدیه
میتونید همراهتون تعداد کمی خودکار یا خوراکی مفید ساده داشته باشین و اگر جایی بچهها یا افراد فقیر به سمتتون اومدن و درخواست چیزی کردن، بتونید بهشون بدید. دقت کنید که نباید در این زمینه افراط کنیم. چون نظم سفرمون به هم میخوره. ضمن اینکه معمولاً دادن هدایای جزئی به افراد نیازمند، گرهی خاصی از زندگیشون باز نمیکنه.
خوبه چند هدیهی خاص و یادگاری با خودتون بیارید. مثلاً ممکنه دوست داشته باشید به یکی از رانندهها یا گایدهای محلیمون هدیهای از ایران بدید. خلاصه آمادگیش رو داشته باشین.
شش. دارو
خوبه کلداستاپ یا استامینوفن، چسب زخم، داروی ضد اسهال و … داشته باشین. اگر تمایل دارید، برای مالاریا میتونید قرص تهیه کنید و پیش از سفر مصرفش رو شروع کنید. اما ضرورتی نداره. بهتره به جای قرص، استفاده از اسپری ضدحشره و پشهبند در حین سفر رو بیشتر جدی بگیرید. پشه مالاریا ساعت ۶ غروب به بعد فعاله. جاهایی که میریم و پشهبند هست حتما از پشهبند به دقت استفاده کنید.
هفت. پول اضافی
علاوه بر هزینهی تور، احتمالاً به مبلغی در حدود ۲۰۰ الی ۴۰۰ دلار برای سایر وعدههای غذایی یا خرید سوغاتی نیاز خواهید داشت.
راستی:
اگه در یک سال گذاشته ارز دولتی نگرفتین، میتونید ۲۱۰۰ دلار ارز دولتی دریافت کنید. (حدوداً ۱۵ درصد زیر قیمت آزاد). چند روز قبل از سفر هم میتونید برای گرفتن ۵۰۰ دلار ارز مسافریتون اقدام کنید. روش گرفتنشون رو خودم بعداً بهتون توضیح میدم.
سیدامیر هستم، فرزند مهری و یعقوب. بچه که بودم مادرم پایتخت کشورهای جهان را به من یاد میداد. شاید داستان من از همان روزها شروع شد. شاید هم از ۱۹ سالگی که با یک کولهپشتی راهی پاکستان شدم. شاید هم از ۲۹ سالگی که بخاطر شیوع کرونا، هفتماه در اوگاندا قرنطینه شدم. هر چه بود باعث شد که جهانگرد شوم و علاقهمند به نشان دادن جهان به مردم عزیزم. چه از دریچهی دوربینم در اینستاگرام و یوتیوب، چه سفرهای گروهیای که گاهی برگزار میکنم.
سیدامیر هستم، فرزند مهری و یعقوب. بچه که بودم مادرم پایتخت کشورهای جهان را به من یاد میداد. شاید داستان من از همان روزها شروع شد. شاید هم از ۱۹ سالگی که با یک کولهپشتی راهی پاکستان شدم. شاید هم از ۲۹ سالگی که بخاطر شیوع کرونا، هفتماه در اوگاندا قرنطینه شدم. هر چه بود باعث شد که جهانگرد شوم و علاقهمند به نشان دادن جهان به مردم عزیزم. چه از دریچهی دوربینم در اینستاگرام و یوتیوب، چه سفرهای گروهیای که گاهی برگزار میکنم.